Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Špirkovi sa z tria Slovákov v Chabarovsku darí najlepšie

19. septembra 2014

Najpočetnejšie zastúpenie po bratislavskom Slovane majú Slováci v chabarovskom Amure. Ako sa slovenskému triu darilo v úvodných zápasoch a ako je na tom ich tím? Na to sa pozrieme v tomto článku.

Chabarovsk vlani skončil ako beznádejne najslabší tím Kontinentálnej hokejovej ligy. V lete však tím urobil zmeny, ktoré sa netýkali len loga a dresov. Prišli aj noví hráči, viaceré posily a so zmenou identity prišlo aj k zmene ambícií.

Tím od úvodu potvrdzuje, že sa s ním tento rok musí počítať ako s možným adeptom na postup do play-off. Od skvelého vstupu do sezóny má síce ďaleko, ale herne ukazuje, že tento rok nebude mať blízko ani k poslednému miestu v konferencii.

Článok pokračuje pod reklamou


Z prvých ôsmich zápasov vyhral Amur tri a v ďalšom bodoval, aby tak získal 9 bodov a okupoval vo Východnej konferencii 7. miesto. Takisto treba podotknúť, že prehry prišli len proti silným tímom – Astane, Ufe a Avangardu. Barys pritom značne potrápil a posledné dva tímy dokázal raz aj zdolať.

Ako sa v týchto zápasoch darilo Rastislavovi Špirkovi, Michelovi Miklíkovi a Marcelovi Haščákovi?

Špirko je spomedzi tejto trojice najproduktívnejší a dokonca je momentálne tretím najproduktívnejším Slovákom v KHL. V ôsmich zápasoch nazbieral štyri body za dva góly a dve asistencie. V tíme sú produktívnejší len traja hráči.

Miklík pri svojom prvom angažmán mimo Slovenska zatiaľ nijak neexceluje a v ôsmich zápasoch zatiaľ strelil len jeden gól (v otváracom zápase), ku ktorému pridal dve asistencie. V posledných siedmich zápasoch pritom získal len jednu asistenciu a momentálne ťahá päťzápasové bodové suchoty.

Haščák je najmladší i najmenej produktívny Slovák v Chabarovsku. Odohral všetky zápasy, ale bodoval len raz. Takisto ťahá päťzápasovú sériu bez bodu. Vlani sa mu v Rige darilo bodovať častejšie, hoci hrával menej. Pripome?me, že túto sezónu začal s časom 24:24.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist