Vyhľadávanie
Sumáre

Laco zvíťazil, Pokovič vyhral súboj slovenských trénerov

29. októbra 2014

V desiatich stredajších zápasoch KHL sa predstavili ôsmi Slováci. Do bodovania sa nezapísali, ale Ján Laco sa tešil z víťazstva. V Minsku sa odohral súboj slovenských trénerov.

Laco sa vrátil do brány víťazne

Ján Laco sa po jednozápasovej absencii vrátil do zostavy Astany a dokázal ju doviesť k víťazstvu 2:1 nad Togliatti. Slovenský brankár mal najviac práce v tretej tretine a nakoniec duel opustil s 28 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal v šiestej minúte Šulakov, na ktorého gól dokázal ešte v prvej tretine zareagovať Puškariov. O víťazstve Barysu rozhodol v 45. minúte Lundin, ktorý využil presilovku o dvoch hráčov. V drese hostí nechýbali ani dvaja Slováci. Karol Sloboda odohral 15 a pol minúty a pripísal si jeden menší faul. Peter Podhradský strávil v akcii o takmer minútu viac a Laca ohrozil dvakrát.

Pokovič vyhral súboj slovenských trénerov

Ryan Vesce strelil päť minút pred koncom tretej tretiny jediný gól zápasu, v ktorom Minsk zvíťazil nad Vladivostokom. Haugen pomohol k zisku troch bodov čistým kontom, keď zlikvidoval všetkých 29 striel. Hosťujúci Nalimov urobil 22 zákrokov. Minsk vyhral piatykrát v rade, Admiral ukončil štvorzápasovú sériu víťazstiev. Zápas bol aj veľkým súbojom slovenských trénerov Ľubomíra Pokoviča (Minsk) a Dušana Gregora (Vladivostok).

Článok pokračuje pod reklamou


Atlant porazil Chabarovsk, Slováci nebodovali

Marcel Haščák sa po zranení vrátil do akcie, ale Chabarovsku to nepomohlo. Amur prehral s Atlantom 1:2. Rozhodujúci gól strelil v závere druhej časti Černov. Prvý gól zaznamenal Kozlov a Engren chytil 27 striel. Prekonal ho iba Lugin. V akcii sa predstavili aj Rastislav Špirko s Michelom Miklíkom. Špirko odohral viac ako 20 a pol minúty, Miklík s Haščák sedemnásť. Atlant ukončil sériu dvoch prehier, Amur prehral tretí raz v rade.

Whitney rozhodol o výhre Soči

Strelil víťazný gól a získal asistenciu. Lepší debut v KHL si nemohol predstaviť. Obranca Ryan Whitney doviedol Soči k výhre 4:2 nad Rigou. Ščitov skóroval dvakrát v prvej tretine, Krikunov v závere tretej a Pöpperle chytil 31 striel. Oba góly inkasoval v posledných minútach tretej časti z hokejok Genowaya a Vidella. V zápase sa predstavili dvaja Slováci. Milan Jurčina odohral viac ako 20 minút a vyslal päť striel. Marcel Hossa strávil na ľade viac ako 21 a pol minúty s dvoma streleckými pokusmi. Soči vyhralo druhý domáci duel v ročníku.

Petrohrad vyhral na ľade Viťazu

Šesť hráčov, šesť gólov. Petrohrad vyhral nad Viťazom 6:4. Víťazný presný zásah strelil v úvode tretej tretiny Červenka. V streleckej listine sa k nemu pridali aj Panarin, Tichonov, Kalinin, Makarov a Chudinov. Salák urobil 18 zákrokov, Lisutin 39. Kučeriavenko a Kempe sa presadili v presilových hrách, Jakubov so Soloduchinom v hre päť na päť. Petrohrad vyhral ôsmy vzájomný zápas v rade.

Jokerit zdolal Jaroslavľ, Moses dvojgólový

Jokerit mal skvelý štart zápasu a po góloch Mosesa a Koukala vyhrával v piatej minúte 2:0. Fínsky klub nakoniec zvíťazil nad Jaroslavľom 3:1. Tretí presný zásah strelil Moses. Karlsson mal viac práce ako Sanford a zaznamenal 39 zákrokov. Prekonal ho len Plotnikov na konci druhej tretiny. Sanford chytil 14 striel. Jokerit vyhral druhýkrát za sebou.

Avangard potvrdil predpoklady a porazil Jugru 4:1

Avangard ukončil striedanie výhier s prehrami, ktoré sa ťahalo od 10. októbra a porazil Jugru 4:1, aby zaknihoval druhú výhru v rade po prvýkrát od konca septembra. Barulin pomohol k triumfu 30 zákrokmi a Goriačevskicha zo 41 striel prekonali Popov, Sobotka, Kolarik a Širokov. Čestný úspech Chanty-Mansijsku zaknihoval Magogin.

Kovář doviedol Jekaterinburg ku koncu série prehier

Kovář urobil 28 zákrokov a s čistým kontom doviedol Jekaterinburg k víťazstvu 3:0 nad Nižnekamskom. Všetky tri góly padli v priebehu necelých 11 minút druhej tretiny, kedy sa postupne presadili Brule, Lazarev a Rybakov. Aj vďaka nim Avtomobilist ukončil sériu troch prehier. Kolppanen zvyšných 24 striel zastavil.

Pestunov rozhodol o výhre Traktora

Ufe sa nedarí. Pestunov premenil rozhodujúci nájazd, aby Čeľabinsk porazil Salavat Julajev 3:2 a predĺžil mu sériu prehier na štyri zápasy. Garnett k tomu pomohol 29 zákrokmi a strelecky sa presadili Kondratiev a Quint. Góly Kuldu a Hartikainena Ufe na výhru nestačili. Rovnako ani 22 zákrokov Sochatského.

Záhreb vyhral druhý zápas v rade

Katič premenil rozhodujúci samostatný nájazd, aby Medveščak zdolal na domácom ľade Novokuzneck 2:1 a zaknihoval druhú výhru v sérii. K nej prispel aj Anderson, ktorý vynútil predĺženie v poslednej minúte riadnej hracej doby. Brust zastavil 26 striel a prekonal ho len Senťurin. Metallurg ukončil dvojzápasovú víťaznú sériu aj napriek 36 zákrokov Chakimova.

Slováci v akcii

HráčIce-timeBodyStrelyTM
J. Laco (AST) 28/29 - - 0
K. Sloboda (TOG) 15:22 0+0 0 2
P. Podhradský (TOG) 16:19 0+0 2 0
M. Jurčina (RIG) 21:43 0+0 2 2
M. Hossa (RIG) 20:12 0+0 5 2
M. Miklík (CHA) 17:04 0+0 0 0
M. Haščák (CHA) 16:56 0+0 0 0
R. Špirko (CHA) 20:44 0+0 2 0



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist