Vyhľadávanie
Sumáre

Miklík a Haščák pomohli Amuru zdolať Slovan

31. októbra 2014

Bratislavský Slovan nedokázal poraziť najslabší tím súťaže. O výhre Chabarovsku 3:1 však rozhodli Slováci. Do čierneho sa trafil niekdajší hráč „belasých“ Michel Miklík i Marcel Haščák.

Slovan – Chabarovsk 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Netrvalo dlho a v Slovnaft aréne sa po prvýkrát menil stav. Už v šiestej minúte z prvej väčšej šance zápasu prekonal Jesse Niinimäku Janusa strelou príklepom spoza kruhov. Domáci akoby zaskočení sa nevedeli dostať so útočného pásma a od desiatej minúty čelili presilovke súpera. Tú prežili, ale gól mohli kapitulovať v 13. minúte, kedy po chybe obrany zažiaril Janus pri šanci Železnova. Slovan si prvú presilovku zahral od 18. minúty a práve počas nej si vytvoril svoj najväčší tlak. Nakoniec hral aj presilovku piatich proti trom, ale Amur sa ubránil.

V úvode druhej tretiny si zase presilovku zahrali hostia a tí tiež hrali krátko aj v presile o dvoch hráčov. Janus sa zapotil pri zakončeniach Riazanceva a Fisenka, ale na záver presilovky nestačil na zakončenie ex-slovanistu Michela Miklíka. „Belasí“ pri dvojgólovej strate ožili smerom dopredu a aktivita im priniesla presilovku v strede zápasu. Tá im však nevyšla a následne prevaha opadla. Potom Amuru zahrali do karát fauly Šťastného a Netíka. Do druhej prestávky tak odchádzali s dvojgólovým náskokom.

Článok pokračuje pod reklamou


Slovanu vstup do tretieho dejstva vychádzal a vynútil si aj presilovku. Faul Špirka mohol v 46. minúte potrestať Tičar, ktorý sa snažil využiť zaváhanie brankára Murygina. Tomu však čisté konto pomohol udržať Rybnickij. V 48. minúte sa do čierneho trafil z hostí aj ďalší Slovák, Marcel Haščák. Najslabší tím súťaže tak viedol už o tri góly. Domáci znervózneli a vznikali aj prvé potýčky. V závere zápasu sa ešte predsa Slovan snažil o zázrak. Rachůnek a Vondrka proti Muryginovi neuspeli, no Mário Lunter skóroval. Jeho úspešná teč Tičarovej strely však prišla neskoro. Vo zvyšných 104 sekundách sa skóre už nemenilo.

Pre Amur bol kľúčový trojgólový náskok, pretože v tretej tretine bol jasne aktívnejší Slovan. Chabarovsku k trom bodom významne pomohol Murygin, ktorý zneškodnil 34 striel. Janus čelil 23 streleckým pokusom tímu, ktorý v predošlých 20 dueloch vyhral len dvakrát.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist