Vyhľadávanie
Sumáre

Laco prehral, Moziakin strelil hetrik

Autor: Marián Masaryk  /   04. marca 2015

V štyroch stredajších zápasoch štvrťfinále Východnej konferencie zvíťazili Omsk, Čeľabinsk, Kaza? a Magnitogorsk. Posledné dva tímy sú krok od postupu. Sergej Moziakin strelil prvý hetrik tohtoročného play-off. Ján Laco prehral.

Východná konferencia

Astana - Omsk 3:4 (stav série: 2-2)

Ján Laco tentoraz nepodal najlepší výkon a ani Astane sa príliš nedarilo, keď prehrala v druhom domácom dueli série proti Omsku 3:4. Boyd so Starčenkom síce dokázali odpovedať na góly Kuľaša a Kolarika, no potom skórovali Fišenko a Kurianov. Ten rozhodol o výhre Avangardu, ktorý vyrovnal stav série na 2-2. Kostin prispel k výhre 30 zákrokmi, v závere zápasu ho prekonal aj Dawes. Laco kryl 23 striel, no nestačilo to na tretiu výhru Barysu v rade. Séria sa tak preťahuje do Omska.

Ufa – Magnitogorsk 4:6 (stav série: 1-3)

Sergej Moziakin strelil tri góly a pridal asistenciu, aby „Magnitka" zvíťazila na ľade Ufy aj po druhý raz a zvýšila si vedenie v sérii na 3-1. Od postupu ju delí jediná výhra. Kamenev, Zaripov a Stapleton (víťazný gól) pri triumfe 6:4 tiež skórovali, kým Jan Kovář nazbieral dve prihrávky a Košečkin chytil 35 striel. Prekonali ho Hartikainen, Chlystov a dvojgólový Višnevskij. Makarov dvakrát asistoval a Sochackij inkasoval všetky góly z 35 striel. 20 z nich čelil v druhej tretine, ktorú obhajca titulu vyhral 3:0. Séria sa sťahuje do Magnitogorska.

Článok pokračuje pod reklamou


Jekaterinburg – Kaza? 1:2 (stav série: 1-3)

Kaza? uspela aj v druhom zápase na ľade Avtomobilistu, keď vyhrala 2:1 a jednou nohou je už v druhom kole play-off. Musí to však potvrdiť domácou výhrou v piatom dueli série. O tretej výhre AK Bars rozhodol v polovici zápasu v presilovej hre Azevedo, ktorý nadviazal na gól Obuchova. Nilsson čelil 19 strelám, z ktorých ho prekonal len Simakov. Ten päť minút pred koncom skorigoval výsledok. Jakub Kovář opustil zápas s 18 zákrokmi.

Čeľabinsk – Novosibirsk 2:1 PP (stav série: 2-2)

Traktor dokázal vyhrať aspo? jeden domáci duel, aby vyrovnal stav série na 2-2. O triumfe 2:1 rozhodol v piatej minúte predĺženia Davydov v početnej prevahe. V riadnej hracej dobe skóroval Glinkin, ktorý neskôr prihrával na víťazný gól. Demčenka z 18 striel Sibiru prekonal len Ullström, ktorý vynútil predĺženie desať minút pred koncom v presilovke. Salák sa prezentoval 23 zákrokmi. Jeho tím odohrá piaty duel série na domácom ľade.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist