Vyhľadávanie
Slováci v Európe

SHL: Vo štvrtok sa skončila základná časť

Autor: Marek Kantorík  /   06. marca 2015

Vo štvrtok sa vo švédskej SHL odohrali zápasy posledného kola základnej časti. V akcii sa predstavili piati Slováci, traja sa tešili z výhier.

Cehlárik, Jaroš a Slovák vyhrali

Lulea strelila v každej tretine gól a Frölundu zdolala doma 3:0. Slovenskí hokejisti nebodovali. Útočník Peter Cehlárik odohral 16 minút s bilanciou štyri strely a jeden bodyček. Obranca Christián Jaroš hral viac ako šesť a pol minúty, počas ktorých zaznamenal jeden strelecký pokus.

Dvaja Slováci sa predstavili aj v Brynäsi, kam pricestovalo MODO. Z víťazstva 2:1 sa radovali domáci hráči, medzi nimi aj obranca Tomáš Slovák. Ten bol najvyťažovanejším hráčom zápasu, na ľade strávil zhruba 24 a pol minúty. Hosťujúci Marcel Hossa odkorčuľoval takmer 20 minút s bilanciou mínusový bod a päť striel.

Článok pokračuje pod reklamou


Brankár Július Hudáček inkasoval v riadnom hracom čase štyri góly, v nájazdoch dostal jeden gól a Örebro prehralo na domácom ľade s Djurgardenom 4:5. Slovenský reprezentant chytil 23 striel, Örebro ukončilo sériu siedmich domácich víťazstiev.

Výsledky 55. kola:
Brynäs - MODO 2:1
HV 71 - Skelleftea 0:3
Linköping - Leksand 4:0
Lulea - Frölunda 3:0
Örebro - Djurgarden 4:5 SN
Växjö - Färjestad

Hudáček si zachytá v play-off

Po poslednom kole základnej časti sme spoznali prvých šesť účastníkov play-off – Skelleftea, Frölunda, Växjö, Linköping, HV 71 a Örebro (Hudáček).

O zostávajúce dve miestenky budú hrať štyri tímy (7. až 10. miesto) v osemfinále. Siedmy Färjestad narazí na desiaty Brynäs (Slovák) a ôsma Lulea (Cehlárik, Jaroš) sa stretne s deviatym Djurgardenom. Série sa hrajú na dva víťazné duely.

Posledné dve mužstvá súťaže, Leksand a MODO (Hossa), budú hrať baráž o udržanie sa v najvyššej švédskej súťaži.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist