Vyhľadávanie
Správy

Kovaľčuk pomôže Rusom na MS v Česku

Autor: Marián Masaryk  /   21. apríla 2015

Kapitán SKA Petrohrad a čerstvý víťaz Gagarinovho pohára, Iľja Kovaľčuk, bude reprezentovať Rusko na májovom svetovom šampionáte v Českej republike.

Najužitočnejšieho hráča tohtoročného play-off KHL čakajú jubilejné desiate seniorské majstrovstvá sveta. Držiteľ piatich cenných kovov sa bude snažiť pomôcť ruskej „zbornej" obhájiť titul z minuloročného Minska.

„Reprezentácia - to je sväté miesto. Ak som zdravý, nemám problém reprezentovať. Všetci hráči SKA majú po finále šrámy, súperi bojovali proti nám ako levy. Mám však dostatok síl. Pôjdem do Česka a vynaložím veľké úsilie, aby sme uspeli," povedal 32-ročný rodák z Tveru pre portál championat.com.

Článok pokračuje pod reklamou


Kovaľčuk má za sebou 74 reprezentačných štartov so ziskom 76 bodov (32+44). Zúčastnil sa aj ostatných štyroch olympijských turnajov. V Salt Lake City 2002 pomohol Rusku k zisku bronzových medailí.

Pripome?me, že šampionát sa uskutoční v d?och 1. až 17. mája v Prahe a Ostrave. Rusko bude hrať v ostravskej skupine B aj proti Slovensku. Vzájomný súboj je na programe v nedeľu 10. mája od 20:15 v ČEZ Aréne.

Doviedol Petrohrad k vytúženému titulu

Kovaľčuk sa dočkal titulu vo svojej tretej sezóne v KHL v drese Petrohradu. Pre armádny klub išlo o prvú finálovú účasť v súťaži, ktorú premenilo na zisk Gagarinovho pohára. Hviezdny útočník si pochvaľoval atmosféru v tíme trénera Viačeslava Bykova.

„Chcem poďakovať organizácii za najatie Viačeslava Bykkova i celého trénerského zboru. Je to skutočná rodina a počas celej sezóny sme držali spolu. Naše vedenie s nami cestovalo na každý zápas v play-off a všetci sme v kabíne udržiavali rodinnú atmosféru. To zohralo naozaj dôležitú úlohu, nikdy predtým tu nič také nebolo," povedal po skončení finále pre oficiálny ligový web.

Kovaľčuk bol s 19 bodmi za osem gólov a 11 prihrávok v 22 dueloch piatym najproduktívnejším hráčom tohtoročných vyraďovacích bojov. V základnej časti odohral 54 zápasov so ziskom 55 bodov (25+30). Celkovo už v KHL absolvoval 135 súbojov, v ktorých si pripísal 137 bodov (59+78).


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist