Vyhľadávanie
Slováci v Európe

Litvínov získal svoj prvý titul v histórii TELH + video

Autor: Marián Masaryk  /   24. apríla 2015

Vo štvrtok vyvrcholila sezóna českej TELH rozhodujúcim siedmym finálovým súbojom. Litvínov v ?om zdolal Třinec 2:0 a teší sa zo zisku svojho premiérového Masarykovho pohára.



Finále:

Třinec - Litvínov 0:2 (kon. stav série 3-4)

Priamy súboj o titul bol dramatický a vyrovnaný od začiatku do konca. Oba tímy mali veľa šancí, no brankári chytali skvele. Nerozhodný stav prelomil až v 53. minúte Lukeš, ktorý neskôr poistil výhru strelou do prázdnej brány. Francouz vychytal čisté konto s 36 zákrokmi. Litvínov sa stal českým majstrom po prvý raz v histórii.

Článok pokračuje pod reklamou


Majstrovský gól Lukeša:


Z titulu sa priamo na ľade tešil aj slovenský obranca Tomáš Frolo. Radosť však z neho budú mať aj útočníci František Gerhát a Juraj Majdan. Pre Frola je tohtoročný titul druhým v kariére. V roku 2013 to dokázal v drese Plzne.

V zostave zdolaného Třinca boli dvaja slovenskí útočníci. Vladimír Dravecký a Štefan Ružička sa síce tešili z víťazstva v základnej časti, no svoj prvý český titul nezískali. Dravecký už má na konte dva slovenské s Košicami. Brankár Peter Hamerlík, ktorý doviedol Třinec v roku 2011 k prvému Masarykovmu poháru, sa zranil v závere piateho duelu finálovej série.




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist