Vyhľadávanie
Sumáre

Slovan ukončil sezónu výhrou, Záhrebu nepomohli Kozákov prvý gól v KHL ani Girouxov hetrik + video

Autor: Marián Masaryk  /   15. februára 2017

Bratislavský Slovan v stredu večer ukončil svoju piatu sezónu v KHL domácim víťazstvom 7:5 nad Záhrebom. Lukáš Kozák strelil svoj prvý gól v KHL, Alexandre Giroux hetrik.


SLOVAN BRATISLAVA – Medveščak Záhreb 7:5 (3:0, 1:1, 3:4)
Góly: 10. Plastino (Chipchura, Jeglič), 14. Bačík (Rosandič), 18. Luš?ák (Šťastný, Skalický)(PP), 23. Skalický (Šťastný)(PP), 42. Chipchura (Jeglič, Plastino), 52. Starosta (Jeglič, Plastino), 54. Hlinka (Taffe, Cheechoo)(PP) – 34. Giroux (Katič), 47. Giroux (Arkalov), 55. Kozák (Katič), 56. Giroux (Lessio, Perkovič), 58. Lessio (Perkovič, Katič)
Strely: 48-41, Trestné minúty: 10-16

Prvá tretina priniesla zaujímavý hokej plný gólových šancí na oboch stranách. Nerozhodný stav prelomil v 10. minúte Nick Plastino, ktorý presnou strelou z medzikružia poslal Slovan do vedenia 1:0. O štyri minúty neskôr bolo 2:0, keď si strelu obrancu Patrika Bačíka z prvej zrazil do vlastnej brány Smith. Pre Bačíka išlo o prvý gól v drese Slovana aj v KHL. Domáci hrali neskôr prvú presilovú hru a dokázali ju využiť. Na 3:0 zvýšil ich náskok Patrik Luš?ák. V úvode druhej tretiny hrali „belasí" ďalšiu presilovku, ktorú na štvrtý gól premenil Pavol Skalický. Záhrebu sa podarilo znížiť v 34. minúte zásluhou Girouxa. Štvorgólový náskok prinavrátil Slovanu v 42. minúte Kyle Chipchura, ale na jeho gól odpovedal o päť a pol minúty neskôr opäť Giroux. Tomáš Starosta a Michal Hlinka v presilovke zvýšili dvoma gólmi za dve minúty už na 7:2, no Lukáš Kozák a Giroux za 60 sekúnd znížili na 4:7. Kým Kozák strelil svoj prvý gól v KHL, jeho spoluhráč zavŕšil hetrik. Perkovič dokonca v 58. minúte pridal piaty gól Záhrebu.

Článok pokračuje pod reklamou


Skóre sa však už nemenilo a Slovan napokon vyhral divoký zápas pomerom 7:5. Odvďačil sa tak divákom vo vypredanej Slovnaft Aréne za priaze? počas celej sezóny.

Zostrihy zo zápasu:



Zostava SLOVANA: Pogge (Pavlas) – Sersen (C), Kundrátek, Plastino, Starosta (A), Rosandič, Bačík, Pätoprstý, Luža – M. Hlinka, Taffe (A), Cheechoo – Musatov, Jeglič, Chichupra – Skalický, Luš?ák, Šťastný – Vopelka, Halama, Petráš

Zostava Záhrebu: Gajdučenko (Tomljenović) – Smith, Glumac (C), Katic, Larkin, Kozák – Lessio, Perkovich, Giroux (A) – Zanoški, Arkalov, Janković – K. Voronin, Mahbod, Miličić – Smolec

Pozri aj:
?íha: Pekný zápas pre divákov, ale chýbala koncentrácia


Zdroje: oficiálne weby KHL, HC Slovan Bratislava


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist