Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Slovan s ďalšími posilami, Sersen zostáva

Autor: Marián Masaryk  /   29. júna 2018

Tím Slovan Bratislava oznámil ďalšie štyri posily pred novou sezónou KHL. Okrem príchodu jedného útočníka a troch obrancov sa dohodol na predĺžení spolupráce s Michalom Sersenom.

Posily do útoku i obrany

Jednoročné zmluvy s platnosťou do konca apríla 2019 podpísali so Slovanom reprezentačný obranca Adam Jánošík, český útočník Rudolf Červený, jeho krajan Lukáš Klok a americký bek Nicholas Schaus. Prví traja menovaní zažijú premiéru v KHL.

Dvadsaťpäťročný Jánošík je úradujúcim vicemajstrom Česka s tímom Liberca, kde odohral posledné dve sezóny. V roku 2015 sa stal slovenským majstrom s Košicami. Má za sebou aj takmer 200 zápasov v kanadskej juniorskej QMJHL. Za Slovensko hral na troch svetových šampionátoch.

Článok pokračuje pod reklamou


„Adam je niekoľkonásobným slovenským reprezentantom, účastník svetových šampionátov, perspektívny hráč v najlepšom veku. Má za sebou úspešné pôsobenie v českej najvyššej súťaži. V stretnutiach je použiteľný tak v početných výhodách, ako aj v oslabeniach,“ opísal Jánošíka tréner Slovana Vladimír Országh pre klubový web.


O tri roky starší Červený skončil v ostatnom ročníku na treťom mieste v domácej Tipsport extralige. S 21 gólmi a 38 bodmi v 48 zápasoch bol lídrom Hradca Králové, za ktorý hral posledných päť rokov. Predtým pôsobil v jeho materskom klube z Českých Budějovíc. Dve sezóny absolvoval aj v kanadskej juniorskej súťaži WHL.

„Rudolf Červený prichádza po vynikajúcej sezóne v Hradci Králové, góly a produktivitu od neho budeme očakávať aj v Slovane. Je dobrý korčuliar, bojovník, denno-denne na sebe tvrdo pracuje,“ vyhlásil Országh na margo Červeného.


Ďalšou posilou je Klok, ktorý strávil prakticky celú doterajšiu kariéru vo Vítkoviciach. Na konte má dve plné sezóny v Tipsport extralige, pričom v tej poslednej nazbieral 101 trestných minút. Okrem toho si perspektívny mladík pripísal na konto aj 12 kanadských a 13 plusových bodov v 45 dueloch.

„Stále len dvadsaťtriročný hokejista sa v dobrom svetle predviedol v posledných sezónach v drese Vítkovíc. Lukáš je pracovitý typ hráča, na ľade sa prezentuje dobrým korčuľovaním, hrá na veľmi dobrej úrovni po fyzickej stránke. Použiteľný je na ľade vo všetkých herných činnostiach,“ povedal o Klokovi kormidelník Slovana.


Slovan zalovil aj vo vzdialenejších vodách a priviedol 31-ročného Američana Schausa, ktorý nahradí Nicka Eberta. Rodák z Buffala má za sebou prvú sezónu v KHL, v ktorej hral za Kunlun a Magnitku. Predtým pôsobil v Pardubiciach, v rakúskej EBEL, nemeckej DEL i nórskom Stavangeri. S ním vyhral majstrovský titul, pričom bol najužitočnejším hráčom play-off. V ročníku 2016/17 bol najlepším obrancom Tipsport extraligy v počte asistencií (29) i bodov (36).

„Po rozhodnutí Nicka Eberta upísať sa švédskemu Örebro sme sa snažili do mužstva získať podobný typ obrancu. Verím, že sa nám to v osobe Nicholasa Schausa podarilo. Americký bek je dobrým korčuliarom, dôležitým hokejistom v presilových hrách. Má kvalitnú strelu, výhodou je tiež to, že je pravák," povedal Országh o najnovšej zámorskej akvizícii.


Sersen predĺžil zmluvu

Už 12. ročník v Slovane odohrá 32-ročný zadák Sersen, ktorý sa upísal klubu taktiež do konca apríla 2019. Štvornásobný slovenský majster a vicemajster sveta z roku 2012 má za sebou už takmer 300 zápasov v KHL aj za Jekaterinburg a Lev Praha. Slovensko reprezentoval na šiestich svetových šampionátoch. V roku 2006 získal v zámorí prestížny Memorial Cup tri roky po tom, ako sa stal celkovou jednotkou Import draftu CHL. Dokázali to zatiaľ iba traja Slováci.

„Michal Sersen nastupuje v Bratislave už niekoľko sezón, s určitosťou ho tak môžeme považovať za domáceho hokejistu. V zápasoch si svoje miesto zastane, pre mužstvo odvedie dobrú robotu. Je rovnako dôležitou súčasťou z pozície lídra na ľade, ako aj v kabíne,“ vyzdvihol Országh veterána v belasom drese.





Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist