Vyhľadávanie
Reprezentácia

Nemecký pohár: Slováci prehrali o gól aj s ruskými mladíkmi

Autor: Marián Masaryk  /   10. novembra 2018

Slovenská hokejová reprezentácia prehrala aj druhý zápas na Nemeckom pohári v Krefelde a prišla o šancu obhájiť minuloročné druhé miesto. Ruský výber zložený prevažne z mladíkov hrajúcich v KHL ich zdolal 2:1.

SLOVENSKO – Rusko B 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Góly: 9. Kudrna (Mikuš) – 14. Michajlov (Manukyan, Malcev), 42. Okulov (Tkačov, Demidov)
Strely: -, Trestné minúty: 12-8 (2-2, 6-2, 4-4)
Brankári: Janus – Demčenko


Slovensko išlo do vedenia aj v druhom zápase, tentoraz v deviatej minúte. Andrej Kudrna sa pekne natlačil pred bránu súpera cez protihráča a na dvakrát prekonal Vasilija Demčenka. Ruský brankár však už neinkasoval, kým Jaroslava Janusa pokorili Nikita Michajlov po úniku Rusov dvoch proti jednému a Konstantin Okulov, ktorý 65 sekúnd po začiatku tretej tretiny strelil víťazný gól. Prezentoval sa presnou strelou z ľavého kruhu. Slováci boli v závere nedisciplinovaní a sami sa pripravili o možnosť aspo? vynútiť predĺženie. Zápas bol inak vyrovnaný a oba tímy spálili niekoľko veľkých gólových šancí. Viackrát sa zaskveli aj obaja gólmani.

Článok pokračuje pod reklamou


Za najlepších hráčov duelu vyhlásili Mareka Ďalogu a Okulova. Posledný zápas na turnaji odohrajú Slováci v nedeľu o 14:30 proti domácim Nemcom. Budú však bojovať iba o celkové tretie miesto. O triumf sa pobijú Rusi so Švajčiarmi.

Zostava SLOVENSKA: Janus – Ďaloga, Čereš?ák, Rosandič, Chovan, Malec, Mikuš, Grman, Gernát – Bondra, Sukeľ, Lantoši – Puliš, Krištof (A), Šoltés – Kudrna, Kytnár (A), Rapáč – Lunter, Špirko, Svitana



Zostava Ruska: Demčenko (Serebrjakov) – Zemčonok, Rukavišnikov (A), Demidov, Šaripzyanov, Rafikov, Judin, Isajev, Abrosimov – Kruchinin, Prochorkin (C), Čibisov – Tkačov, Svetlakov (A), Okulov – Kazakov, Iľjin, Kajumov – Malcev, Manukyan, Michajlov


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist