Vyhľadávanie
Sumáre

Slovan zmazal dvojgólovú stratu, ale Ufa mu uštedrila ôsmu prehru v sérii

Autor: Marián Masaryk  /   05. decembra 2018

Slovan Bratislava nezačal ideálne trojzápasovú domácu sériu. V dueli proti Ufe síce dohnal dvojgólový náskok súpera, ale napokon prehral 2:5 a pripísal si ôsmu prehru v sérii.

SLOVAN BRATISLAVA – Salavat Julajev Ufa 2:5 (0:2, 2:2, 0:1)


Góly: 28. Červený (Meszároš, Sukeľ), 29. Liška (Chipchura, Sersen) – 6. Hartikainen (Larsen, Panin), 6. Dubrovskij (Kadejkin), 35. Chochriakov (Hartikainen, Omark), 37. Kugryšev (Omark, Larsen)(PP), 47. Kugryšev
Strely: 33-28 (5-10, 12-10, 16-8), Trestné minúty: 12-10 (4-2, 6-4, 2-4)
Brankári: Čiliak/Štěpánek - Metsola


Úvod zápasu bol z oboch strán opatrný, no potom z ničoho nič dvakrát udreli hostia a zrazu viedli 2:0. Za 32 sekúnd v šiestej minúte skórovali šikovnou tečou Teemu Hartikainen a Jegor Dubrovskij, ktorí aj s prispením šťastia a chýb domácej obrany vyhnali z brány Mareka Čiliaka. Ten prakticky neurobil ani jeden zákrok a už ho vystriedal Jakub Štěpánek, ktorý mal do konca prvej tretiny dosť práce. Ufa bola dvakrát strelecky aktívnejšia a hrala aj jednu presilovku, ale náskok si nezvýšila. Najväčšiu šancu Slovana spálil v závere oslabenia Liška, ktorý pri úniku dvoch proti jednému namiesto strely volil riskantnú prihrávku na Chipchuru. Juha Metsola chytil všetkých päť striel.

Článok pokračuje pod reklamou


V druhej tretine videlo necelých 5 000 divákov v Slovnaft Aréne dvakrát viac gólov ako v prvej. Slovanu sa najskôr podarilo niečo podobné ako Ufe, keď dvoma gólmi za 57 sekúnd vyrovnal stav na 2:2. Dorážku Rudolfa Červeného uznali rozhodcovia až po prezretí videa, no Adam Liška už prekonal Metsola bez pochýb regulérne presnou strelou z prvej. Potom sa však k slovu opäť dostali hostia a dvoma gólmi za dve minúty si obnovili dvojgólový náskok. Piotr Chochriakov a Dmitrij Kugryšev v presilovej hre poslali Ufu do vedenia 4:2. Slovan bol strelecky aktívnejší a mal aj ďalšie šance, ktoré nepremenil. Súper hral, navyše, dosť tvrdo, niekedy až na hrane pravidiel.


V tretej tretine bol Slovan dvojnásobne strelecky aktívnejší, ale Metsola zastavil všetkých 16 striel. Naopak, Štěpánka prekonal v 47. minúte druhýkrát v zápase Kugryšev, ktorý po samostatnom úniku spečatil triumf Ufy 5:2. Ruská tím ukončil sériu štyroch prehier, kým Slovan si tú svoju natiahol na osem. Česko-slovenský tandem čelil v jeho bráne 28 strelám, fínsky gólman Ufy predviedol 31 zákrokov.


Druhý zápas v rámci domácej série odohrá Slovan v sobotu proti majstrovskej Kazani. V tabuľke Západnej konferencie je stále desiaty, ale Minsk i Čerepovec majú len o bod menej a jeden, respektíve dva zápasy k dobru.

Zostava Slovana: Čiliak (Štěpánek) – Gélinas, Sersen (C), Grman, Klok, Jánošík, Meszároš (A), Švarný, Bačík – ?epík (A), Sukeľ, Červený – Bailey, Taffe, Lunter – Lamper, Hrnka, Liška – Baranov, Chipchura, Sloboda


Zostava Ufy: Metsola (Karejev) – Larsen, Panin (C), Koledov, Arzamascev, Sergejev, Semionov, Jelizarov – Hartikainen, Kemppainen, Omark (A) – Tkačov, Burmistrov, Kugryšev – Majorov, Chochriakov, Lukin – Dubrovskij, Kadejkin, Žarkov (A) – Šen




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist