Vyhľadávanie
Správy

Jokerit si upísal brankára z NHL, víťaza Stanley Cupu!

Autor: Marián Masaryk  /   06. júna 2019

V KHL sa pár týžd?ov po skončení sezóny, presne po polnoci 1. mája, otvoril hráčsky trh. Tímy podpisujú nové zmluvy s voľnými hráčmi, kým niektorí hráči si hľadajú nové pôsobisko. Prinášame vám denný prehľad transakcií.

priebežne dopĺ?ame...

Štvrtok, 6. júna

Petrohrad získal najlepšieho strelca Dynama aj útočníka z NHL

SKA podpísalo trojročnú zmluvu s 29-ročným útočníkom Dmitrijom Kagarlickým, ktorý bol v ostatnej sezóne najlepším strelcom (24 gólov) a štvrtým najproduktívnejším hráčom Dynama Moskva (61 bodov). Predtým bol tri roky alternatívnym kapitánom Čerepovca, tímu z jeho rodného mesta. V KHL už odohral vyše 400 zápasov aj za Doneck, Novokuzneck a Atlant. Šesťkrát bol účastníkov Zápasu hviezd.

Článok pokračuje pod reklamou



Ročnú zmluvu podpísal s Petrohradom 31-ročný fínsky útočník Jori Lehterä, ktorý má za sebou päť sezón v NHL – tri za St. Louis a dve za Philadelphiu. V zámorskej profilige odohral vyše 300 zápasov. Takmer 200 duelov absolvoval predtým v KHL v dresoch Jaroslavle a Novosibirska. Dvakrát si zahral v Zápase hviezd. V roku 2014 sa stal vicemajstrom sveta aj olympijským bronzovým medailistom.


Streda, 5. júna

Jokerit priviedol brankára z NHL

Helsinki podpísali ročný kontrakt s 35-ročným fínskym brankárom Anttim Niemim a o rok predĺžili spoluprácu s 34-ročným obrancom Samim Lepistöm. Niemi opustil NHL po 11 sezónach v dresoch San Jose, Chicaga, Dallasu, Pittsburghu, Floridy a Montrealu. V skrátenej sezóne 2012/13 ovládol ligu s 24 výhrami v 43 zápasoch. V roku 2010 sa tešil zo zisku Stanley Cupu a o štyri roky neskôr aj z olympijského bronzu v Soči.


Lepistö má za sebou dve sezóny v hlavnom meste Fínska ako alternatívny kapitán Jokeritu. V posledných troch rokoch ho zvolili do Zápasu hviezd KHL. V lige už odohral vyše 400 zápasov aj za Ufu, Jekaterinburg, Jaroslavľ a Lev Praha. Predtým absolvoval päť sezón v NHL v dresoch Washingtonu, Phoenixu, Columbusu a Chicaga. S Fínskom sa stal majstrom sveta (2011) a získal bronz z MS aj z olympiády (2x).


Sobota, 1. júna

Ufa priviedla úradujúceho šampióna KHL

Salavat Julajev podpísal ročnú zmluvu s 30-ročným obrancom Michailom Pašninom, ktorý tento rok s tímom CSKA Moskva tešil z Gagarinovho pohára. V play-off však odohral iba šesť bezbodových zápasov a v 42 dueloch základnej časti získal päť bodov. V KHL už absolvoval dokopy takmer 500 zápasov aj v drese Jaroslavle. V sezóne 2016/17 ovládol play-off s 57 bodyčekmi, v ročníku 2017/18 nazbieral najviac plusových bodov v základnej časti (28) a najviac bodyčekov v play-off (32).


Štvrtok, 30. mája

Riga priviedla dvoch švédskych majstrov

Dinamo si upísalo 30-ročného švédskeho obrancu Kristofera Berglunda a rovnako starého útočníka Davida Ullströma. Berglund celú doterajšiu kariéru odohral doma. Posledných 11 sezón absolvoval v najvyššej súťaži (SHL), ktorú vyhral v roku 2011 s Färjestadom a v roku 2017 s HV 71. V roku 2008 sa stal juniorským vicemajstrom sveta a potom ho do NHL draftoval tím St. Louis Blues zo 125. miesta. V SHL odohral vyše 500 zápasov.


Ullström je tiež dojnásobným víťazom SHL, ale má oveľa pestrejšiu kariéru. V KHL už odohral vyše 100 zápasov za Jaroslavľ, Lev Praha, Minsk, Čerepovec a Novosibirsk. V 49 dueloch si vyskúšal aj zámorskú NHL v drese tímu New Yorku Islanders, ktorý ho draftoval v roku 2008 zo 102. miesta.


Pondelok, 27. mája

Najúspešnejší hráč KHL pokračuje v kariére!

Kaza? podpísala ďalšiu ročnú zmluvu s jediným päťnásobným šampiónom KHL Danisom Zaripovom. Tridsaťosemročný útočník odohral za Ak Bars posledné dve sezóny, ale celkovo už 14, vrátane siedmich v Ruskej superlige. Pomohol tímu z Tatárska ku všetkým trom Gagarinovým pohárom (2009, 2010, 2018) a ďalšie dva získal s Magnitkou (2014, 2016). V KHL absolvoval už takmer 700 zápasov aj s play-off, v ktorých nazbieral spolu 620 bodov. Sedemkrát ho zvolili do Zápasu hviezd. S reprezentáciou Ruska sa stal trikrát majstrom sveta. Čiernou škvrnou jeho bohatej a úspešnej kariére je polročný zákaz činnosti za doping.


Fínsky brankár sa vracia do KHL. Ide na Sibír

Harri Säteri sa po dvoch rokoch v zámorí vracia do KHL. Podpísal ročnú zmluvu s Novosibirskom. V NHL si 29-ročný Fín zachytal v deviatich zápasoch za Floridu Panthers, väčšinou však pôsobil v nižšej AHL. Predtým bol tri roky brankárskou jednotkou Viťazu Moskovskú oblasť. V roku 2008 získal bronzovú medailu v Ligge s tímom Tappara Tampere.


Piatok, 24. mája

Kunlun privítal späť kanadského útočníka

Na jeden rok sa čínskemu Kunlunu opäť upísal 30-ročný kanadský krídelník Bradnon DeFazio, ktorý za? hral už v ročníku 2017/18. Uplynulú sezónu absolvoval v tíme Lukko Rauma z fínskej Liigy, kde v 59 zápasoch nazbieral 40 bodov. Na konte má aj dva zápasy v NHL za Vancouver Canucks.


Streda, 22. mája

Jekaterinburg priviedol centra zo zámoria

Avtomobilist sa dohodol na dvojročnej zmluve s 28-ročným kanadským centrom Petrom Hollandom, ktorý doposiaľ pôsobil iba v zámorí. V NHL odohral takmer 300 zápasov za Toronto, Anaheim a New York Rangers.


Utorok, 21. mája

Petrohrad získal víťaza SHL aj Ligy majstrov

SKA si upísal 25-ročného švédskeho obrancu Lukasa Bengtssona, ktorý hral v poslednej sezóne za Linköping v SHL. Štokholmský rodák už hral v najvyššej švédskej súťaži aj za Frölundu, s ktorou sa stal v roku 2016 domácim majstrom aj víťazom Hokejovej ligy majstrov. Dve sezóny absolvoval v zámorskej AHL za záložný tím Pittsburghu Penguins.


Pondelok, 20. mája

Najúspešnejší brankár histórie KHL zostáva v Moskve

Alexander Jerjomenko ešte nekončí. Tridsaťdeväťročný brankár podpísal ďalší ročný kontrakt s Dynamom Moskva, za ktoré chytal v posledných ôsmich sezónach a v 14 od začiatku kariéry. V rokoch 2011 až 2013 vyhral trikrát po sebe Gagarinov pohár, čo sa mu podarilo ako jedinému gólmanovi v KHL. Pri oboch tituloch s Dynamom bol aj najužitočnejším hráčom play-off. Trikrát ho zvolili do Zápasu hviezd. Je tiež trojnásobným ruským majstrom a držiteľom kompletnej medailovej zbierky zo svetových šampionátov.


Piatok, 17. mája

Soči si upísalo niekdajšieho najlepšieho nováčika KHL

Soči podpísalo ročnú zmluvu s 32-ročným ruským brankárom Iľjom Proskuriakovom, ktorý chytal v minulej sezóne v nemeckej DEL za Krefeld Pinguine. V KHL predtým pôsobil od jej vzniku a obliekol si dresy CSKA, Traktora, Admiralu, Torpeda, Jugry a Magnitky, jeho materského klubu. Po inauguračnej sezóne KHL (2008/09) získal Cenu Alekseia Čerepanova pre najlepšieho nováčika. Dokonca ako prvý gólman v lige skóroval. V roku 2007 sa stal s Metallurgom ruským majstrom.


Proskuriakovov gól z 27. januára 2009:


Kaza? si upísala obrancu z NHL

Ak Bars podpísal dvojročný kontrakt s 26-ročným ruským obrancom Igorom Ožiganovom, ktorý má za sebou prvú sezónu v NHL za Toronto Maple Leafs. Predtým už odohral v KHL vyše 300 zápasov v dresoch Chabarovska, Novosibirska a CSKA Moskva. V roku 2017 si zahral v Zápase hviezd. S CSKA sa dostal v rokoch 2016 a 2018 do finále Gagarinovho pohára, ale tím ho získal až v tomto roku, hneď po jeho odchode.


Jokerit vymenil Manninena za práva na dvoch hráčov NHL

Helsinki poslali Ufe útočníka Sakariho Manninena výmenou za peniaze a hráčske práva v KHL na útočníka Henrika Borgströma a obrancu Mira Heiskanena, ktorí pôsobia v NHL (Florida a Dallas). Dvadsaťsedemročný Manninen akltuálne hrá za Fínsko na MS 2019 na Slovensku. V jeho prvej sezóne v KHL odohral za Jokerit 62 zápasov základnej časti so ziskom 48 bodov (20+28). V roku 2015 sa stal s Kärpätom Oulu víťazom Liigy.


Admiral priviedol posilu zo Švédska

Vladivostok podpísal ročnú zmluvu s 28-ročným centrom Markusom Ljunghom, ktorý celú doterajšiu kariéru absolvoval v rodnom Švédsku. Posledných päť sezón odohral v SHL za Djurgårdens IF a HV 71. V tej uplynulej si vytvoril osobné maximá so 16 gólmi, 24 asistenciami a 40 bodmi v 52 dueloch. Získal Cenu Rinkensa Riddareho pre najslušnejšieho hráča súťaže.


Arťuchin po ročnej prestávke pokračuje v KHL

Útočník Jevgenij Arťuchin v minulej sezóne nehral, ale v tej budúcej si bude obliekať dres Viťazu. Dohodol sa s ním na ročnej zmluve. Tridsaťšesťročný Moskovčan odohral v KHL vyše 300 zápasov za Petrohrad, Atlant, CSKA i Dynamo Moskva a Novosibirsk, kde bol kapitánom. V tímoch CSKA a SKA pôsobil jeden rok ako alternatívny kapitán. Na konte má aj takmer 200 duelov v NHL za Tampu Bay, Anaheim a Atlantu.


Štvrtok, 16. mája

Lazušin sa vracia do Jaroslavle po 9 rokoch

Tridsaťjedenročný brankár Alexander Lazušin sa vracia do materského klubu z jeho rodného mesta. S Lokomotivom podpísal dvojročnú zmluvu po tom, ako v posledných ôsmich sezónach chytal za Novokuzneck, Dynamo Moskva, Togliatti a Kunlun. V ročníku 2014/15 bol najlepším brankárom základnej časti KHL s úspešnosťou zákrokov 94,6 %.


Streda, 15. mája

Ufa si udržala brankársku jednotku

Ufa podpísala novú trojročnú zmluvu s fínskym brankárom Juhom Metsolom, ktorý žiaril v tohtoročnom play-off. Tridsaťročný rodák z Tampere v ?om odchytal 17 duelov, v ktorých mal najlepšiu úspešnosť zákrokov (95,6 %). Dvojnásobný účastník Zápasu hviezd KHL odchytal svoj prvý ročník v drese Salava Julajev, celkovo štvrtý v lige. Prvé tri pôsobil v Chabarovsku. V rokoch 2010 až 2015 sa stal štyrikrát vicemajstrom fínskej Liigy.


Hviezdny obranca sa po roku v NHL vracia do Ruska

Obranca Jegor Jakovlev sa po prvej sezóne v NHL v drese New Jersey Devils vracia do KHL. Podpísal dvojročnú zmluvu s Magnitogorskom. Dvadsaťsedemročný víťaz Gagarinovho pohára, majster sveta a olympijský šampión bude pôsobiť v tíme z rodného mesta. Na konte už má vyše 300 zápasov v KHL za Petrohrad, Jaroslavľ a Kaza?.


Admiral si upísal fínskeho brankára

Vladivostok podpísal ročnú zmluvu s 28-ročným brankárom Juhom Olkinuorom, ktorý ešte v KHL nepôsobil. Prichádza z domácej Liigy, kde už chytal za SaiPu, Jyväskylä a Lahti. Helsinský rodák má na konte ligový bronz z roku 2017 a titul v Hokejovej ligy majstrov z minulého roka. Niekoľko rokov hrával v rôznych nižších zámorských súťažiach (USHL, NCAA, ECHL, AHL).


Utorok, 14. mája

Torpedo predĺžilo zmluvu skúsenému obrancovi

Nižný Novgorod podpísal novú ročnú zmluvu s 37-ročným obrancom Antonom Volčenkovom. Moskovský rodák odohral v KHL vyše 100 zápasov aj za Vladivostok, kde bol rok alternatívnym kapitánom. Viac ako 700 duelov odohral predtým v NHL za Ottawu, New Jersey a Nashville. S Ruskom už získal titul majstra i vicemajstra sveta.


Jormakka prvýkrát opúšťa Fínsko

Fínsky útočník Pekka Jormakka bude prvýkrát pôsobiť mimo rodnej krajiny. Podpísal totiž ročnú zmluvu s Viťazom. Posledné štyri sezóny odohral za Jokerit v KHL, s ktorým si vyskúšal aj Spenglerov pohár. Predtým hral sedem rokov v domácej Liige, kde sa stal majstrom v roku 2009, trikrát prehral vo finále a raz skončil tretí. Na konte má aj bronz z MS 2014.


Pondelok, 13. mája

Barys si upísal aj švédskeho obrancu

Nur-Sultan podpísal dvojročnú zmluvu s 27-ročným obrancom Viktorom Svedbergom, ktorý za? v minulej sezóne debutoval v KHL. V 29 zápasoch základnej časti zaznamenal tri góly a šesť asistencií. Rodák z Göteborgu prišiel do Kazachstanu z Linköpingu. V SHL už hral aj za Frölundu a Rögle. Na konte má aj 27 duelov v NHL za Chicago Blackhawks.


Piatok, 10. mája

Nur-Sultan predĺžil zmluvu najlepšiemu obrancovi KHL

Barys podpísal novú trojročnú zmluvu s kanadským obrancom Darrenom Dietzom a dvojročnú s kanadským útočníkom Curtisom Valkom. Dvadsaťpäťročný Dietz, ktorý hral za tím sídliaci už v kazašskom Nur-Sultane v posledných dvoch sezónach, bol v tej ostatnej najlepším obrancom KHL s 15 gólmi, 33 asistenciami i 53 bodmi v 62 zápasoch základnej časti. V 11 dueloch play-off získal účastník Zápasu hviezd tri góly a asistenciu. Kazachstanu pomohol vyhrať MS divízie 1A a vrátiť sa medzi elitu.


Dvadsaťesťročný Valk má za sebou prvý ročník v KHL, ktorom odohral za bývalú Astanu 50 zápasov so ziskom 27 bodov (9+18). V 12 súbojoch play-off zaznamenal gól a šesť prihrávok. V NHL vlastní jeho hráčske práva tím Florida Panthers, za ktorý odohral svoj prvý duel v súťaži v sezóne 2017/18.


Štvrtok, 9. mája

Zapolski sa rozlúčil s Jokeritom

Americký brankár Ryan Zapolski po troch sezónach končí v tíme Jokerit Helsinki. Tridsaťdvaročný účastník Zápasu hviezd KHL 2018 sa s fínskym mužstvom dohodol na rozviazaní zmluvy. Rodák z Pennsylvánie reprezentoval USA na ZOH v Pjongčangu a na konte má aj bronzovú medailu z Liigy v drese tímu Lukko Rauma.


Streda, 8. mája


Maione sa sťahuje z Rigy do Číny

Kunlun podpísal ročnú zmluvu s 28-ročným kanadským obrancom Mathewom Maionem, ktorý v ostatnej sezóne debutoval v KHL. Za Rigu odohral 58 zápasov so ziskom 46 bodov (11+35) a zahral si v Zápase hviezd. Predtým pôsobil vo fínskej KalPe a v Banskej Bystrici, ktorej v sezóne 2016/17 pomohol k titulu. Vytvoril rekordy slovenskej najvyššej súťaže v počte asistencií (47) i bodov obrancu v základnej časti (57).


Utorok, 7. mája


Pondelok, 6. mája


Spartak si upísal najlepšieho hráča posledných dvoch sezón

Spartak podpísal novú dvojročnú zmluvu s útočníkom Alexandrom Chochlačovom, ktorý bol v posledných dvoch sezónach jeho najlepším strelcom aj najprodukívnejším hráčom. V 106 zápasoch základnej časti nazbieral 25-ročný rodák z Moskva v jeho drese 37 gólov a 87 bodov. V 10 dueloch play-off dvakrát asistoval. V jeho premiérovom ročníku v KHL v drese Petrohradu sa tešil z Gagarinovho pohára (2017). Zvolili ho do tohtoročného Zápasu hviezd.


Sobota, 4. mája


Viťaz si udržal v tíme hviezdneho útočníka

Tím z Podoľska predĺžil o ďalší rok spoluprácu s 35-ročným útočníkom Alexandrom Siominom. V jeho prvej sezóne v podmoskovskom klube bol ako alternatívny kapitánom najlepším strelec s 19 gólmi a druhý najproduktívnejší hráč so 41 bodmi v 54 zápasoch. V štyroch dueloch play-off raz asistoval. Víťaz Gagarinovho pohára s Magnitkou (2016) a držiteľ kompletnej medailovej zbierky z MS má na konte vyše 700 duelov v NHL.


Jokerit predĺžil zmluvy dvom útočníkom

Helsinky podpísali novú ročnú zmluvu s útočníkom Petrim Kontiolom a dvojročnú s útočníkom Veli-Matti Savinainenom. Tridsaťštyriročný Kontiola hral posledných päť sezón za Jaroslavľ. V KHL už odohral vyše 500 zápasov aj za Magnitku a Čeľabinsk. Je najproduktívnejším Fínom od vzniku súťaže s 359 bodmi, vrátane play-off. V roku 2011 ho zvolili do Zápasu hviezd.


Tridsaťtriročný Savinainen hral v ostatnom ročníku za Kunlun, predtým si obliekal dresy Jugry a Torpeda. Trojnásobný fínsky majster má na konte aj titul vicemajstra sveta z roku 2014.


Kaza? priviedla dvoch z najlepších útočníkov Barysu

Ak Bars podpísal ročné zmluvy s kanadskými útočníkmi Matthewom Frattinom a Patriceom Cormierom, ktorí patrili v ostatnej sezóne medzi lídrov Astany. Tridsaťjedenročný Frattin bol tretím najproduktívnejším hráčom Barysu s 39 bodmi (17+22) v 52 zápasoch základnej časti. V 12 dueloch play-off získal 11 bodov (9+2). Pred príchodom do Ruska odohral vyše 100 stretnutí v NHL za Toronto, Columbus a Los Angeles.


Dvadsaťosemročný Cormier bol druhým najlepším hráčom Astany so 40 bodmi (18+22) v 56 dueloch základnej časti jeho prvej sezóny v KHL. V 11 súbojoch play-off pridal gól a tri asistencie. Bývalý juniorský majster aj vicemajster sveta absolvoval v NHL 49 zápasov v organizácii Atlanta/Winnipeg.


Piatok, 3. mája


Štvrtok, 2. mája


Astana prilákala jedného z najlepších strelcov Magnitky

Barys podpísal ročný kontrakt s 27-ročným fínskym útočníkom Iirom Pakarinenom, tretím najlepším strelcom Magnitogorska zo sezóny 2018/19, jeho prvej sezóny v KHL. V 60 zápasoch strelil 19 gólov a pridal sedem asistencií. Má za sebou vyše 100 duelov v NHL za Edmonton Oilers a v roku 2014 sa stal vicemajstrom sveta.


Jokerit podpísal nové zmluvy s útočníkom i obrancom

Helsinky predĺžili zmluvu o dva roky s útočníkom Henrim Ikonenom a na dva roky si upísali aj obrancu Teemu Eronena. Dvadsaťpäťročný Ikonen odohral za Jokerit posledné sezóny. O tri roky starší Eronen prichádza do tímu z Liigy, ale v KHL už pôsobil v dresoch Nižnekamska a Viťazu. Za Jokerit hrával ešte pred jeho vstupom do KHL. Na konte má dve bronzové medaily z domácej najvyššej súťaže.


Viťaz si upísal dvoch Fínov a víťaza Stanley Cupu

Tím z Podoľska podpísal ročné zmluvy s fínskym útočníkom Joonasom Nättinenom, jeho krajanom, obrancom Villem Lajunenom a českým obrancom Jakubom Jeřábkom. Dvadsaťosemročný Nättinen bol v ostatnej sezóne, jeho prvej v KHL, druhým najlepším strelcom Nižnekamska so 16 gólmi v 54 zápasoch. Dokopy získal 28 bodov. Vlani vyhral s tímom JYP Jyväskylä Hokejovú ligu majstrov.


Dvadsaťsedemročný Jeřábek sa vracia do KHL po dvoch rokoch v zámorí. Dokonca je úradujúcim víťazom Stanely Cupu s Washingtonom. Opäť sa upísal Viťazu, v ktorého drese debutoval v KHL v sezóne 2016/17. Niekdajší český majster si vtedy zahral aj v Zápase hviezd.


Tridsaťjedenročný Lajunen bol v uplynulom ročníku najproduktívnejším obrancom Kunlunu s 28 bodmi (10+18) v 56 zápasoch. V KHL už hral aj za Magnitku a Spartak Moskva. Na konte má aj striebornú medailu z MS 2014 a trikrát bol vicemajstrom fínskej najvyššej súťaže.


Kaza? predĺžila zmluvu najlepšiemu strelcovi play-off 2018

Ak Bars podpísala novú dvojročnú zmluvu s 27-ročným útočníkom Stanislavom Galijevom, ktorý v jeho drese odohral svoje prvé dve sezóny v KHL. Prijal jej kvalifikačnú ponuku. Vlani jej pomohol k zisku Gagarinovho pohára s 10 gólmi ako najlepší strelec play-off. Mal v ?om aj najviac plusových bodov (+10). Pred návratom do Ruska odohral aj 26 duelov v NHL za Washginton Capitals. Je víťazom prestížneho Memorial Cupu (CHL).


Omsk získal z Kazane víťaza Gagarinovho pohára

Avangard podpísal dvojročnú zmluvu s 30-ročným útočníkom Alexejom Potapovom, ktorý vyhral vlani s Kaza?ou Gagarinov pohár. V roku 2017 si zahral v Zápase hviezd KHL ako hráč Nižného Novgorodu, v ktorom pôsobil celú predošlú kariéru. Dva roky bol kapitánom Torpeda a dva alternatívnym kapitánom.


Čeľabinsk priviedol najlepšieho obrancu SHL

Traktor sa dohodol na príchode 27-ročného fínskeho obrancu Jesseho Virtanena. V ostatnej sezóne bol najlepším zadákom švédskej SHL s 35 asistenciami aj 41 bodmi v 52 zápasoch za Färjestad. V ročníku 2016/17 pre zmenu ovládol bodovanie obrancov vo fínskej Liige ako hráč Lukko Rauma (39 bodov).


Nižnekamsk si zaistil nový brankársky tandem

Neftechimik podpísal ročné zmluvy s brankármi Konstantinom Barulinom a Alexandrom Šaryčenkovom. Tridsaťštyriročný Barulin chytal posledné štyri roky za Soči, predtým pôsobil aj v Omsku, Kazani, Atlante a CSKA. Sedemkrát ho zvolili do Zápasu hviezd KHL a na konte má aj kompletnú medailovú zbierku z majstrovstiev sveta. Dvadsaťsedemročný Šaryčenkov prichádza z Kazane, ale chytal už aj za Jugru a Dynamo Moskva. V rokoch 2013 a 2018 sa tešil z Gagarinovho pohára.


Streda, 1. mája


Tkačov prijal kvalifikačnú ponuku Kazane

Dvadsaťpäťročný center Vladimir Tkačov pristal na podmienky klubu a predĺžil zmluvu s Ak Bars o dva roky. Za Kaza? odohral celú doterajšiu kariéru, z toho posledných šesť sezón v KHL. Dvakrát si zahral v Zápase hviezd a pred rokom sa tešil z Gagarinovho pohára.

Torpedo získalo jedného z lídrov Soči

Nižný Novgorod sa dohodol na ročnej zmluvy s 27-ročným útočníkom Stanislavom Bočarovom, ktorý bol v minulej sezóne tretím najlepším hráčom Soči s 13 gólmi a 29 bodmi v 56 dueloch. V KHL už odohral takmer 400 zápasov aj za Ladu, Admiral, Jugru a Kaza?.


Soči priviedlo dve posily zo Škandinávie

Novými posilami tímu z dejiska ZOH 2014 sú 24-ročný švédsky útočník Malte Strömwall a jeho 28-ročný krajan, obranca Simon Bertilsson. Obaja ešte v KHL nehrali a so Soči podpísali ročné zmluvy.


Strömwall bol v ostatnej sezóne najlepším hráčom fínskej Liigy v počte gólov (28), bodov (57) i presilovkových gólov (17) v 52 zápasoch za KooKoo Kouvola. Bertilsson je niekdajší švédsky majster s Brynäsom Gävle (SHL), za ktorý odohral celú doterajšiu kariéru.

Admiral predĺžil zmluvu nádejnému mladíkovi

Vladivostok podpísal novú ročnú, ale až trojcestnú zmluvu s ešte len 19-ročným útočníkom Glebom Zajcevom. V jeho prvej sezóne v KHL odohral 46 zápasov so ziskom 10 bodov (4+6). Vo februári bol raz vyhlásený za nováčika týžd?a. V novom ročníku bude môcť hrávať aj za záložný tím Admiralu vo VHL a za juniorský Taifun Primorsky Krai v MHL.

Jekaterinburg získal dvojnásobného šampióna KHL

Avtomobilist podpísal ročnú zmluvu s 32-ročným obrancom Rafaelom Batyršinom, ktorý má na konte dva Gagarinove poháre (Magnitka 2016, Kaza? 2018). V KHL už odohral vyše 400 zápasov aj v dresoch Viťazu, Atlantu a Novosibirska.

Riga priviedla aj čerstvého slovenského majstra

Dinamo priviedlo do hlavného mesta Lotyšska 26-ročného amerického obrancu Bena Marshalla a 27-ročného švédskeho útočníka Jacoba Berglunda. Ročnú dvojcestnú zmluvu podpísalo s brankárom Timurom Biľalovom.


Marshall je úradujúci slovenský majster s Banskou Bystricou, za ktorú odohral svoju prvú sezónu v Európe. Predtým hral len v nižších zámorských súťažiach. Berglund sa stal pred rokom nórskym majstrom so Storhamarom. Zahral si už aj v nemeckej DEL a v druhej švédskej i švajčiarskej súťaži.


Jokerit predĺžil zmluvy až jedenástim hráčom

Helsinky podpísali dvojročné zmluvy s brankárom Janisom Kalninšom aj s obrancami Alexom Grantom a Mikkom Lehtonenon, ročné s obrancom Tommim Kivistöm aj útočníkom Ahtim Oksanenom. Dvojcestný ročný kontrakt dostal brankár Waltteri Ignatjew, dvojcestné dvojročné brankár Aleksanteri Heiskanen, obranca Mico Luoto a útočníci Eetu Maki, Rasmus Lanhaviik a Konsta Hirvonen.



Sekáč bol vymenený z Kazane do CSKA

K úradujúcemu majstrovi sa sťahuje český útočník Jiří Sekáč, ktorý podpísal dvojročnú zmluvu s CSKA Moskva. Vymenila ho tam Kaza? za hráčske práva na obrancu Igora Ožiganova (Toronto Maple Leafs, NHL). Dvadsaťšesťročný rodák z Kladna získal s Ak Bars vlani Gagarinov pohár. V NHL odohral vyše 100 zápasov za štyri rôzne tímy.


Kemppainen mení Ufu za Petrohrad

Fínsky útočník Joonas Kemppainen sa dohodol na ročnej zmluve s Petrohradom. Tridsaťjedenročný center má za sebou tri sezóny v KHL, posledné dve za Ufu. V uplynulom play-off bol najlepším hráčom s piatimi víťaznými gólmi a pomohol Salavatu k postupu do finále konferencie. V 17 dueloch nazbieral spolu 14 bodov (10+4). Je dvojnásobným víťazom Liigy a zahral si aj v NHL za Boston Bruins.


Lokomotiv nahradil odchod dvoma veľkými posilami

Jaroslavľ prišla o Brandona Kozuna, ale priviedla dve veľké posily – francúzskeho útočníka Stephaneho Da Costu z Jekaterinburgu a švédskeho útočníka Antona Landera z Kazane. Da Costa, dvojnásobný účastník Zápasu hviezd KHL, podpísal ročnú zmluvu a Lander, minuloročný víťaz Gagarinovho pohára, dvojročnú.


Da Costa bol v uplynulom play-off najtrestanejším hráčom, keď nazbieral 50 trestných minút. V KHL už hral aj za CSKA Moskva, s ktorým sa v roku 2016 dostal do finále. Necelých 50 duelov absolvoval v NHL, kde Lander odohral vyše 200 zápasov, všetky za Edmonton Oilers. Da Costa pôsobil v organizácii Ottawa Senators.


Magnitka priviedla až sedem nových posíl

Magnitogorsk priviedol z Jaroslavle útočníkov Brandona Kozuna a Andreja Loktionova, z Kazane obrancu Paula Postmu, zo Soči útočníka Erica O´Della a z Nižného Novgorodu až trojicu hráčov – brankára Stanislava Galimova i útočníkov Vladimira Galuzina s Denisom Paršinom. Prví piati podpísali ročné zmluvy, zvyšní dvaja dvojročné.


Kozun odohral v KHL tri sezóny za Lokomotiv a vo všetkých si zahral v Zápase hviezd. Vlani sa tešil aj z bronzovej olympijskej medaily. Jeho spoluhráč Loktionov bol druhým najlepším hráčom Jaroslavle so 16 gólmi a 41 bodmi v 49 dueloch. O´Dell získal spolu s Kozunom olympijský bronz v Pjongčangu. V Soči odohral posledné tri sezóny, dve ako alternatívny kapitán. Prvýkrát si zahral v Zápase hviezd KHL.


Paršin bol v sezóne 2018/19 druhým najlepším hráčom Torpeda so 16 gólmi a 41 bodmi v 62 zápasoch. Už štyrikrát ho zvolili do Zápasu hviezd. V KHL odohral vyše 500 zápasov aj za Ufu, Omsk a CSKA. Galimov vyhral s Kaza?ou prvé dva ročníky súťaže, pričom neskôr chytal aj za Atlant a CSKA. Galuzin odohral za Torpedo všetkých vyše 400 duelov v lige. Raz bol vybraný do Zápasu hviezd, v ktorom si tento rok zahral Postma. Ten bol v jeho premiérovej sezóne v KHL lídrom Ak Bars s 8 gólmi, 28 kanadskými aj 20 plusovými bodmi.


Metallurg tiež predĺžil zmluvy s brankárom Vasilijom Košečkinom a švédskym obrancom Maksimom Matuškinom (2-ročná zmluva). Matuškin, rodák z Minska, vyhral v ročníku 2016/17 Tipsport ligu s Banskou Bystricou. V predminulej sezóne bol najproduktívnejším obrancom fínskej Liigy s 39 bodmi v 60 zápasoch.





Novosibirsk priviedol severské i zámorskú posilu

Sibir podpísal dvojročný kontrakt s 29-ročným americkým obrancom Samom Lofquistom a ročné zmluvy s fínskymi útočníkmi, tridsiatnikmi Juusom Puustinenom a Mikaelom Ruohomaaom. Lofquist už hral v KHL za Torpedo a Kunlun, ale vyskúšal si aj NLA, Liigu a SHL.


Obaja Fíni prichádzajú z Nižnekamska, kde v ostatnej sezóne debutovali v KHL. Puustinen sa dokonca dostal do Zápasu hviezd. V roku 2018 vyhral s tímom JYP Jyväskylä Hokejovú ligu majstrov. Ruohomaa je vla?ajším fínskym majstrom s Kärpätom Oulu, kde bol alternatívnym kapitánom.


Utorok, 30. apríla

CSKA si upísalo ďalších štyroch hráčov

Úradujúci šampión KHL podpísal nové jednoročné zmluvy s útočníkmi Sergejom Tolčinským a Alexandrom Popovom, dvojročnú s útočníkom Maximom Maminom a trojročnú s obrancom Arťomom Chmychovom.


Dvadsaťštyriročný Mamin odohral v základnej časti iba 25 zápasov so ziskom gólu a dvoch asistencií, v 10 dueloch play-off zaznamenal dva góly a tri asistencie. Tridsaťosemročný Popov pridal ku 14 bodom (3+11) zo 43 zápasov základnej časti ďalšie 3 (1+2) v 14 dueloch play-off. Chmychov ani Tolčinský v bojoch o Gagarinov pohár nehrali.


V Chabarovsku pokračuje bratská dvojica i ďalší hráči

Tím Amur Chabarovsk oznámil predĺženie zmlúv s ďalšími hráčmi. Svoje piate sezóny v ?om odohrajú útočníci a bratia Vladislav a Viačeslav Ušeninovci. Vladislav v ročníku 2018/19 odohral 51 zápasov so ziskom 21 bodov (9+12), Viačeslav ako alternatívny kapitán nazbieral 23 bodov (8+15) v 61 dueloch.

Amur si upísal aj obrancov Gleba Koriagina s Dmitrijom Šividenkom a brankárov Jevgenija Alikina s Jevgenijom Kiseľovom, všetkých do konca sezóny 2020/21. V ostatných d?och klub predĺžil zmluvy s útočníkom Tomášom Zohornom, brankárom Marekom Langhamerom a obrancom Michalom Jordánom.

Čítať ďalší článok:
KHL rozdávala výročné ocenenia. Dve získala mladá hviezda z CSKA!Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist