Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Slovanu hrozí koniec v KHL. Liga už ráta s jeho neúčasťou v novej sezóne!

Autor: Marián Masaryk  /   15. mája 2019

Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy vydalo v stredu oficiálne tlačové stanovisko, v ktorom sa vyjadrilo k situácii ohľadom účasti tímu HC Slovan Bratislava v budúcej sezóne. Tá je zatiaľ stále otázna.

V 15. májový de? uplynulo predĺžené ultimátum od KHL pre Slovan, ktoré platilo pôvodne do konca apríla. Klub mal dovtedy preukázať, že je finančne zabezpečený. Keďže to zatiaľ neurobil, liga sa rozhodla., že urobí rozpis pre základnú časť sezóny 2019/20 vo dvoch variantoch – bez Slovana a s ním.

Viceprezident klubu Juraj Široky mladší podľa stanoviska viackrát sľúbil vedeniu súťaže, že nájde nového investora a zbaví sa všetkých dlhov. Naďalej mal mať rovnakých sponzorov, ktorí by kryli náklady na sezónu, ale odmietli uhradiť jeho dlhy.

Článok pokračuje pod reklamou


Finančné problémy trápia Slovan už niekoľko rokov. Dokonca ani niektorým bývalým hráčom stále nevyplatil všetky mzdy. KHL bude naďalej rokovať s vedením tímu o jeho situácii. Zatiaľ však usúdila, že nemá zaistený dostatok financií, aby sa mohol prihlásiť do nového ročníka.

Ak by Slovan nedostal povolenie odohrať v KHL ôsmu sezónu po sebe, ale vyriešil by aspo? z časti finančné problémy, mohol by sa zrejme vrátiť do najvyššej slovenskej súťaže. Pred odchodom z bývalej Tipsport extraligy, v súčasnosti Tipsport ligy, sa totiž dohodlo, že sa vráti rovno tam. V roku 2012 ju opustil ako úradujúci a celkovo osemnásobný majster.

V KHL sa Slovanu v posledných rokoch nedarilo. Obe účasti v play-off zaznamenal ešte v jeho prvých štyroch sezónach v nadnárodnej súťaži, ktorá vznikla pred 11 rokmi. V rokoch 2013 aj 2016 však vypadol hneď v prvom kole po štyroch prehrách s Dynamom, resp. CSKA Moskva. Odvtedy končil prevažne hlboko pod čiarou postupu v spodnej časti tabuľky Západnej konferencie.




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist