Vyhľadávanie
Správy

Syn legendárneho obrancu z NHL si zahrá za Kunlun!

Autor: Marián Masaryk  /   24. mája 2019

Čínsky tím KHL Red Star Kunlun vo štvrtok oznámil, že si upísal troch zámorských hráčov. Jedným z nich je syn hokejovej legendy a člena Siene slávy, ktorý zatiaľ nikdy nepôsobil mimo Severnej Ameriky.


Chris Chelios je trojnásobný víťaz Stanley Cupu i Norrisovej trofeje, člen Hokejovej siene slávy aj Siene slávy IIHF. Jeho syn Jake podpísal s Kunlunom dvojročnú zmluvu po tom, ako sa neúspešne snažil presadiť v zámorí. V minulej sezóne si prvýkrát vyskúšal NHL, keď odohral päť zápasov za Detroit Red Wings.

Dvadsaťosemročný obranca nebol nikdy draftovaný a väčšinu kariéry absolvoval v nižších severoamerických ligách. Rovnako dvojročný kontrakt podpísal s Red Star 22-ročný center Alex Riche, čerstvý absolvent Princetonskej univerzity. V roku 2018 sa stal vysokoškolským šampiónom.

Článok pokračuje pod reklamou



„Som veľmi nadšený z toho, že svoju profesionálnu kariéru začnem s Kunlunom. Teším sa na nové zážitky spojené s hraním v KHL a so životom v Pekingu,“ povedal Riche pre klubový web.

Jednoročnú zmluvu podpísal s tímom z hlavného mesta Číny 30-ročný útočník Andew Miller, ktorý v minulej sezóne hrával za Fribourg-Gottéron v NLA. Predtým si vyskúšal aj NHL v 15 zápasoch za Edmonton Oilers. V roku 2013 sa stal celonárodným univerzitným majstrom, pričom bol aj najužitočnejším hráčom finálového turnaja NCAA.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist