Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Slovan po siedmich rokoch skončí v KHL. Nenašiel sa investor

Autor: Marián Masaryk  /   27. mája 2019

Od budúcej sezóny už Slovensko nebude mať v KHL svoj tím. Slovan Bratislava po siedmich rokoch končí v nadnárodnej súťaži, lebo sa mu nepodarilo nájsť investora a finančne klub stabilizovať.


Juraj Široký mladší, člen predstavenstva hokejového Slovana, na pondelkovej tlačovej konferencii oficiálne oznámil návrat do slovenskej najvyššej súťaže. Naposledy v nej klub hral v ročníku 2011/12, keď získal svoj ôsmy majstrovský titul.

Vedenie Slovana musí splatiť priznané dlhy nielen bývalým hráčom, ale aj mestu za prenájom Zimného štadióna Ondreja Nepelu. Prihlášku do Tipsport ligy treba podať do konca mája. Aby do nej nastúpil, musí tiež poskladať nový tím a trénerský zbor.

Článok pokračuje pod reklamou


V KHL Slovan za sedem rokov dvakrát postúpil do play-off, ale v roku 2013 aj 2016 vypadol už v prvom kole po štyroch prehrách s Dynamom, respektíve CSKA Moskva. V štyroch zo zvyšných piatich sezón sa umiestnil na horšom ako konečnom 20. mieste ligového poradia.

KHL nedávno potvrdila, že bude vytvárať rozpis na sezónu 2019/20 so Slovanom aj bez neho. Predtým mu dala ultimátum na splatenie dlhov a finančné zaistenie do budúcna. Investor sa však napokon nepotvrdil.

Slovan je spolu s Košicami najúspešnejším slovenským klubom s ôsmimi domácimi titulmi v ére samostatnosti. Ako bude vyzerať jeho prípadný návrat a či bude hneď bojovať o svoj deviaty titul, sa dozvieme v najbližších mesiacoch.
AKTUALIZOVANÉ: Dva dni po oznámení konca v KHL informovalo vedenie Slovana o prepustení dvoch členov manažmentu. Klub opustili športový riaditeľ Oldřich Štefl a výkonný riaditeľ pre KHL Alexej Jaškin. Štefl zastával svoju funkciu od roku 2009, Jaškin od roku 2012.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist