Vyhľadávanie
Správy

Ako to vyzerá v KHL po 40 percentách základnej časti?

07. novembra 2019

Reprezentačná prestávke rozdelila základnú časť KHL po odohraní 40 percent zápasov. Ako to v tomto bode vyzerá s bojom o play-off a produktivitou hráčov?

Najlepšími tímami súťaže sú momentálne tímy CSKA Moskva a Ak Bars Kaza?, ktoré majú po 25 dueloch na konte zhodne 39 bodov. Naopak, najslabší sú sedemnásťbodová Riga a osemnásťbodový Minsk. Na chvoste Východnej konferencie sú s 22 bodmi Čeľabinsk a Chabarovsk.

Zostaneme na východe, momentálne sú na postupových pozíciách okrem Kazane aj Omsk, Novosibirsk, Ufa, Nižnekamsk, Barys, Vladivostok a Magnitogorsk. Posledné dva tímy majú trojbodový náskok pred Kunlunom a Jekaterinburgom. Všetko je teda otvorené.

Článok pokračuje pod reklamou


V Západnej konferencii sú rozdiely o trochu väčšie. CSKA nasledujú Petrohrad, Víťaz, Dynamo, Spartak, Nižný Novgorod, Jokerit a Jaroslavľ. Lokomotiv má na Helsinki trojbodovú stranu a len jednobodový náskok pred Soči. Čerepovec stráca na postup tri body.

Najproduktívnejším hráčom je momentálne suverénne Vadim Šipačov z moskovského Dynama, ktorý v 25 zápasoch nazbieral 30 bodov za 8 gólov a 22 asistencií. Najbližšie k nemu majú dvaja 24-bodoví hráči – Kirill Kaprizov z CSKA a Linus Omark z Ufy, ktorý je najproduktívnejším legionárom.

Najlepším strelcom súťaže je Omarkov spoluhráč Nikita Sošnikov so 14 presnými zásahmi. Kaprizov stráca jeden gól, tretí je s 11 gólmi Denis Vicharov z Vladivostoku. Na 10 góloch sú Linden Vey z CSKA, Martins Karsums zo Spartaku a Jori Lehtera z Petrohradu.

A čo brankári? Najlepšiu úspešnosť zákrokov má Timur Biľjalov z Kazane, ktorý v 11 dueloch kryl 96,4 % striel. Má aj najlepší priemer inkasovaných gólov na zápas – 0,87. Pod hranicu gólu na zápas sa už nedostal nikto, minimálne na hranicu 94% úspešnosti zákrokov ešte aj Iľja Sorokin z CSKA (94,8 %) a Jevgenij Alikin z Chabarovska (94,0%).


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist