Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Začína záverečný boj o play-off. Ako sú na tom Slováci?

20. januára 2020

Po zápase hviezd sa v Kontinentálnej hokejovej lige začnú záverečné boje v základnej časti o to, ako bude vyzerať tohtoročný boj o Gagarinov pohár. Na nádejných pozíciách sú aj tímy so Slovákmi v zostave.

Už v utorok sa obnoví program základnej časti, ktorá najlepšie vychádza moskovskému CSKA. To má ako prvý tím istú účasť v play-off. So 74 bodmi je najlepším tímom Západnej konferencie i celej KHL.

Na postupových pozíciách na západe sú momentálne aj dva tímy so Slovákmi – Dynamo Moskva Michala Čajkovského je tretie za Petrohradom a dve pozície pred Spartakom Moskva Júliusa Hudáčka. Medzi nimi je Jokerit. Oba tímy majú pomerne bezpečnú pozíciu, keď na prvý tím mimo prvej osmičky majú náskok 19, resp. 16 bodov.

Článok pokračuje pod reklamou


Prvá osmičky na západe je pomerne dobre vykryštalizovaná. Zakončujú ju Jaroslavľ, Podoľsk a Nižnij Novgorod, ktorý má pred Soči osembodový náskok. Rovnaký počet bodov ako Soči má aj Liškov Čerepovec, ktorý však odohral o jeden zápas navyše. Tieto dva tímy živia aspo? malé nádeje, kým Riga a Minsk sú už beznádejní. Play-off si tak nezahrá Marek Ďaloga.

Vo Východnej konferencii je najlepšia Kaza? pred Omskom. Barys stráca na dva 68-bodové tímy tri body a cez 60-ku sa dostal aj štvrtý Jekaterinburg (61). Nasledujú ho Novosibirsk, Kunlun, Magnitogorsk a Ufa. Ak sa dovtedy zotaví, play-off by sa tak mohlo týkať aj Dávida Bondru.

Od piatej pozície je to však doširoka otvorené a boj o play-off ešte nevzdáva ani Vladivostok Martina Bakoša, ktorý na prvej nepostupovej pozícii stráca na play-off tri body a má o minimálne zápas k dobru oproti vyššie umiestneným rivalom. Minimálne matematické šance majú aj Nižnekamsk, Čeľabinsk a Chabarovsk, ktorý uzatvára poradie konferencie so 44 bodmi a osembodovou stratou na postup.

Lepší obraz o súčasnej situácii vám dá priebežne aktualizovaná TABUĽKA.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist