Vyhľadávanie
Mladíci v zámorí

Gadžijev a Urban pomohli k výhram, Nemec opäť skóroval. Tím Slováka hral celonárodné finále

14. apríla 2024

V sobotu vyvrcholila sezóna v NCAA i základná časť v USHL. Dotýkalo sa to aj mladých slovenských hráčov.

USHL

Libor Nemec strelil svoj 27. gól v sezóne, ale nepremenil samostatný nájazd a Green Bay podľahlo Madisonu 2:3. Nemec si pripísal aj dva plusové body a Adam Gajan urobil 27 zákrokov. V nájazdoch kapituloval dvakrát.

Šach Gadžijev kryl 14 striel pri výhre Muskegonu 4:1 nad Chicagom a Samuel Urban zastavil všetkých 20 striel predtým, ako ho v tretej tretine nahradil v bráne Dylan Silverstein. Sioux City zdolalo Lincoln 7:2 a Max Ferkodič si natiahol bodové suchoty na 15 zápasov. Pripísal si jeden mínusový bod.

Článok pokračuje pod reklamou


Daniel Jenčko nebodoval v šiestom zápase po sebe, ale pripísal si „plusku“ pri výhre Youngstownu 4:3 nad USA. Adam Žlnka nepremenil svoj nájazd, ale Des Moines nakoniec zdolalo Waterloo 5:4. Slovenský útočník si pripísal „mínusku“. Peter Císar nebodoval v siedmom zápase po sebe a z prehry Farga 1:8 so Sioux Falls si odniesol až tri mínusové body.

NCAA

Celonárodný titul v NCAA získala Denverská univerzita, ktorá vďaka gólom Jareda Wrighta a Riegera Lorenza a 35 zákrokom Matta Davisa zdolala vo finále Frozen Four Bostonskú vysokú školu, v ktorej tíme pôsobí aj slovenský brankár Ján Korec.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist