Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Vůjtek nominoval na prípravný kemp aj deväť hráčov z KHL

Autor: Marek Kantorík  /   28. marca 2014

V úvodnej nominácii slovenskej hokejovej reprezentácie na prípravu pred májovými majstrovstvami sveta v Bielorusku figuruje dokopy dvadsaťdva hráčov. Takmer polovicu tvoria hráči z Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL).

Prvý predšampionátový kemp sa začne v utorok 1. apríla v Banskej Bystrici a predstaví sa na ?om aj okteto hráčov, ktorí v tejto sezóne hrali v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL). Najpočetnejšie zastúpenie má bratislavský Slovan – deväť hráčov (Jaroslav Janus, Ján Brejčák, Martin Štajnoch, Martin Bakoš, Juraj Mikúš a Andrej Šťastný). Po jednom hráčovi má Medveščak Záhreb (Ivan Švarný), Dinamo Riga (Marcel Haščák) a Spartak Moskva (Rastislav Špirko).

Slovenskí hokejisti odohrajú osem prípravných stretnutí, z toho pol tucet na domácom ľade. Najskôr si 11. a 13. apríla v Bratislave zmerajú sily s Ruskom, o týžde? neskôr odohrajú dvojzápas vo Francúzsku, 24. a 26. apríla privítajú v Košiciach a Poprade reprezentáciu Fínska a prípravné zápasy uzavrú turnajom Slovakia Cup v Bratislave, na ktorom odohrajú dva duely proti Lotyšsku a Nórsku.

Článok pokračuje pod reklamou


Nominácia Slovenska na prípravný kemp v Banskej Bystrici:

Brankári: Július Hudáček (HC ČSOB Pardubice/ČR), Jaroslav Janus (Slovan Bratislava/KHL), Marek Šimko (HKM Zvolen).

Obrancovia: Ján Brejčák, Martin Štajnoch (obaja Slovan Bratislava/KHL), Marek Ďaloga (HC ČSOB Pardubice/ČR), Karol Sloboda, Richard Stehlík (obaja HC Vítkovice/ČR), Ivan Švarný (Medveščak Záhreb/KHL), Juraj Valach (Slavia Praha/ČR).

Útočníci: Martin Bakoš, Juraj Mikúš, Andrej Šťastný (všetci Slovan Bratislava/KHL), Martin Bartek, Tomáš Bulík (obaja Bílí Tygři Liberec/ČR), Marcel Haščák (Dinamo Riga/KHL), Adam Lapšanský (HK Poprad), Ladislav Nagy (Jokerit Helsinki/Fín.), David Skokan (Slavia Praha/ČR), Rastislav Špirko (Spartak Moskva/Rus./KHL), Radoslav Tybor (HC ČSOB Pardubice/ČR), Peter Zuzin (HKM Zvolen).

Zdroj: Hockeyslovakia.sk


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist