Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Vondrka zvažuje odchod zo Slovana

Autor: Marek Kantorík  /   02. apríla 2014

Bratislavský Slovan sa po vla?ajšej úspešnej sezóne, keď postúpil do play-off, tentoraz medzi najlepšie tímy súťaže neprebojoval. Po tom, ako klub ukončil svoj druhý ročník v KHL, sa na povrch dostali informácie o dlhoch Slovana voči jeho hráčom.

Vedenie Slovana sa následne k celej záležitosti oficiálne vyjadrilo a priznalo niekoľkod?ové omeškanie výplat s tým, že všetky finančné záväzky budú vyplatené v termínoch, ktoré klubom KHL ukladá príslušný reglement súťaže v súvislosti s ich účasťou v ďalšom ročníku, t.j. 31. mája 2014.

Český útočník Michal Vondrka, ktorý v súčasnosti so Slovanom nemá platný kontrakt, vniesol do celej situácie ešte viac svetla a vyjadril sa na adresu generálneho manažéra Maroša Krajčiho. „Zoči-voči nám nasľuboval hory-doly, no takmer nič z toho nesplnil. Tak ako my aj on dobre vie, aká je pravda. To vyhlásenie bolo prejavom zbabelosti funkcionárov Slovana. Pán Krajči by sa mal pozrieť do zrkadla. Očakával som, že sa k vzniknutej situácii postaví ako chlap, žiaľ, opäť som sa sklamal. Každý problém sa dá riešiť, ak je ochota a ak si obe strany dôverujú. Ja som však dôveru voči nemu už stratil,“ povedal v rozhovore pre stredajšie vydanie denníka Šport miláčik bratislavských tribún.

Tridsaťjedenročný krídelník bol kľúčovým hráčom „belasých“ v oboch ročníkoch, no je dosť možné, že v budúcej sezóne v tíme už pôsobiť nebude. „Každý z nás potrebuje na život peniaze. ?no, uvedomujeme si, že niektorí z nás nezarábajú málo. Avšak v mužstve sú aj mladí chlapci, ktorí až také veľké platy nemajú a ktorí pocítia, ak tri mesiace nedostanú ani euro. Spomeniem napríklad obrancu Patrika Lužu, ktorý čaká s partnerkou bábätko. Nenaplnené sľuby výrazne poznačili klímu v mužstve a mali na? negatívny dopad. Budem radšej pokračovať v klube, ktorý sa k hráčom správa seriózne a ktorý splní to, čo sľúbi. To, žiaľ, o súčasnom Slovane neplatí. Ak sa v ?om pomery zlepšia a ak bude o m?a záujem, rád zostanem. Ak ale bude fungovať tak ako v skončenej sezóne, tak určite nie,“ uviedol odchovanec Českých Budějovíc.



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist