Vyhľadávanie
Sumáre

Kaza? vyhrala v Petrohrade a znížila stav série

Autor: Marián Masaryk  /   15. apríla 2015

V treťom zápase finále tejto sezóny KHL sa prvého víťazstva dočkala Kaza?. Ak Bars vyhral na ľade Petrohradu 2:1 a znížil stav série na 1-2.

Petrohrad - Kaza? 1:2 (stav série 2-1)

Do zápasu lepšie vstúpili hostia, ktorí si už v úvode vytvorili niekoľko šancí. SKA sa neskôr dostalo do tempa aj vďaka dvom presilovým hrám. Tlak domácich vyvrcholil v 15. minúte, keď otvoril skóre Tony Martensson. Následnú presilovku Kaza? na vyrovnanie nevyužila a stav sa už v prvej tretine nezmenil.

V druhej tretine sa hralo zo strany na stranu, domácich pribrzdili dve oslabenia. Mikko Koskinen aj Anders Nilsson však svoje tímy podržali. Petrohrad mal výbornú príležitosť na zvýšenie náskoku, no nevyužil ani dlhú dvojnásobnú početnú prevahu. Po dvoch tretinách tak viedol stále 1:0.

Článok pokračuje pod reklamou


V záverečnej časti hry domáci akoby povolili a Kaza? si vytvárala jednu šancu za druhou. Výsledkom bol v 47. minúte vyrovnávajúci gól Jevgenija Medvedeva. Petrohrad sa nepoučil a štyri minúty pred koncom duelu prišiel trest. Alexander Svitov v 56. minúte jednoducho vystrelil spoza ľavého kruhu, jeho strela však Koskinenovi prepadla cez lapačku. Bol z toho víťazný gól Ak Bars, keďže Petrohrad nedokázal vyrovnať ani po odvolaní brankára. Nilsson nakoniec prispel k výhre 21 zákrokmi, Koskinen čelil 24 strelám.

Kaza? zvíťazila 2:1 a v piatok sa opäť v Petrohrade pokúsi finálovú sériu vyrovnať.




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist