Vyhľadávanie
Sumáre

Zaripov s ďalším hetrikom, tréner Kazane dosiahol míľnik + video

Autor: Marián Masaryk  /   11. marca 2017

V sobotu pokračovalo druhé kolo play-off vo Východnej konferencii. Obaja víťazi prvých zápasov zvládli lepšie aj druhé a vedú v sériách 2-0. Videli sme aj ďalší hetrik a jeden historický míľnik.


Kaza? sa vráti domov s vedením 2-0 na zápasy v sérii proti Omsku, ktorý zdolala aj v druhom súboji na jeho ľade. Stačilo jej na to len 14 striel a jediná presilová hra, ktorú premenil na víťazný gól v 57. minúte Fiodor Malychin. Michal Jordán ešte v závere trafil odkrytú bránu Avangardu, ktorý nevyužil ani jednu zo štyroch presiloviek. Emil Garipov vychytal čisté konto s 24 zákrokmi. Sibírsky tím sa v Kazani pokúsi vyrovnať stav série. Kormidelník Ak Bars Zinetula Beľaletdinov odtrénoval svoj 1 000. zápas, čo dokázal ako piaty kouč v histórii ruského hokeja. S tímom vyhral prvé dva ročníky KHL.


Obhajca titulu tiež vyhral oba domáce zápasy série s Astanou a do metropoly Kazachstanu pocestuje s cieľom zavŕšiť postup. Druhý duel však bol oveľa náročnejší a zvíťazil až 5:4 po predĺžení. Druhým hetrikom v tomto play-off sa blysol Danis Zaripov, ktorý je s 8 gólmi i 14 bodmi na čele bodovania. Uzdravený kapitán Sergej Moziakin trikrát asistoval, víťazný gól strelil v 69. minúte Jaroslav Kosov. Barys bol v prestrelke plnej obratov skóre strelecky aktívnejší (40:34) a po dvoch tretinách viedol 3:2. Na 4:4 vyrovnal dvojgólový Nigel Dawes v 58. minúte.

Článok pokračuje pod reklamou


Zaripovov hetrik bol celkovo piaty v tohtoročnom play-off, no už štvrtý od hráča Magnitogorska. Z jeho spoluhráčov strelili tri góly v zápase aj Jan Kovář a Oskar Osala. Piaty zaznamenal Maxim Karpov z Dyanama Moskva.

SEMIFIN?LE VÝCHODNEJ KONFERENCIE

Avangard Omsk – Ak Bars Kaza? 0:2 (stav série 0-2)



Metallurg Magnitogorsk – Barys Astana 5:4 PP (stav série 2-0)



Tretie zápasy sérií sú na programe v pondelok.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist