Vyhľadávanie
Sumáre

Petrohrad ovládol sériu šampiónov, CSKA s nožom na krku + video

Autor: Marián Masaryk  /   17. marca 2017

Vo štvrtok sme spoznali aj prvého finalistu v Západnej konferencii. Podľa očakávaní sa ním stal Petrohrad, ktorý vyradil Dynamo. Jeho mestský rival CSKA však opäť zakopol a hrozí mu vyradenie.


SKA potvrdilo, že v posledných rokoch patrí medzi absolútnu špičku KHL. Prvý zápas série proti Dynamu síce prehralo, ale štyrmi výhrami po sebe si vybojovalo piatu účasť medzi štvoricou najlepších tímov sezóny za posledných šesť rokov. Postup spečatil domácim triumfom 2:0, o ktorom rozhodli dva góly v rozmedzí piatich minút v druhej tretine. Ten rozdielový strelil v 35. minúte Nikita Gusev, druhý v 39. minúte Iľja Kovaľčuk. Mikko Koskinen potreboval na čisté konto iba 20 zákrokov. Víťaz Gagarinovho pohára z roku 2015 vyslal na dvojnásobného šampióna 38 striel.


S postupom do hazarduje víťaz základnej časti a lanský finalista, ktorý prehral druhýkrát po sebe. Jaroslavľ zdolala CSKA v piatom dueli série na jeho ľade 2:1 a má v rukách postupový mečbal za stavu 3-2 na zápasy. Rozhodujúci náskok si vybudovala za štyri minúty v prvej tretine, ktorú vyhrala 2:0. Víťazný gól strelil v 18. minúte Vladislav Gavrilov v presilovke. Domáci síce prevalcovali súpera streleckým pomerom 39:18, ale kontaktný gól Andreja Svetlakova nestačil. Hrdinom bol hosťujúci brankár Alexander Sudnicin. CSKA sa v sobotu pokúsi vynútiť siedmy zápas.

Článok pokračuje pod reklamou



SEMIFIN?LE Z?PADNEJ KONFERENCIE

SKA Petrohrad – Dynamo Moskva 2:0 (konečný stav série 4-1)



CSKA Moskva – Lokomotiv Jaroslavľ 1:2 (stav série 2-3)




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist