Vyhľadávanie
Sumáre

Slovan ukončil čakanie na gól, ale v Minsku natiahol sériu prehier + video

Autor: Marián Masaryk  /   08. januára 2019

Slovan Bratislava ukončil v utorok úvodný výjazd v tomto roku zápasom v Minsku. Ani na tretí pokus sa mu nepodarilo zvíťaziť. Strelil síce tri góly, ale v hlavnom meste Bieloruska prehral 3:5. Quinton Howden strelil hetrik.


Dynamo Minsk – Slovan Bratislava 0:0 (2:1, 2:1, 1:1)

Góly: 1. A. Kosticyn (Těreščenko, Stepanov), 4. Howden, 29. Howden (Blum, Pulkkinen)(PP), 31. Howden (Gotovec, Pulkkinen), 60. Stepanov (Těreščenko, Wiercioch)(EN) – 1. Chipchura (Sukeľ), 23. Hrnka, 54. Taffe (Bailey)(PP)
Strely: 22-33 (11-4, 7-18, 4-11), Trestné minúty: 10-6 (2-2, 2-2, 6-2)
Brankári: Enroth – Čiliak


Prvá tretina sa začala zostra, keď v prvých štyroch minútach padli tri góly. Oba tímy skórovali z prvých šancí v zápase. Slovan poslala do vedenia 1:0 po 46 sekundách hry Kyle Chipchura, ale o 17 sekúnd neskôr vyrovnal stav na 1:1 Andrej Kosticyn. V závere štvrtej minúty slovanisti nedorozumením pri rozohrávke darovali puk Quintonovi Howedenovi a ten si vychutnal Čiliaka. Hostia mohli odpovedať v siedmej minúte, no Enrotha zachránila tyčka jeho brány. Minsk zase nevyužil čistú šancu na zvýšenie náskoku pri vlastnom oslabení. Oba tímy premárnili po jednej presilovke. Minsk prestrieľal Slovan 11:4. Chipchurov gól ukončil sériu Slovana bez streleného gólu trvajúcu 120 minút a 50 sekúnd.

Článok pokračuje pod reklamou


Druhú tretinu začal Slovan výborne. V 23. minúte potrestal zaváhanie domácej obrany Tomáš Hrnka, ktorý si zobral puk a strelou zblízka vyrovnal stav na 2:2. V strede duelu si však opäť zobral slovo Howden a dvoma gólmi za dve minúty zavŕšil hetrik. V 29. minúte využil presilovú hru a v 31. minúte využil ponúknutý priestor v ľavom kruhu a prestrelil Čiliaka. Poslal tak Minsk do vedenia 4:2. Veľkú zásluhu mal na tom Enroth, ktorý čelil až 18 strelám. Jeho spoluhráči ich vyslali na slovenského brankára iba sedem.

Aj v tretej tretine bol Slovan oveľa strelecky aktívnejší. Sukeľ mohol v 45. minúte znížiť stav, ale v čistej šanci neprekonal Entrotha. V 54. minúte však Slovanu vyšla presilová hra, v ktorej Jeff Taffe vykresal iskru nádeje kontaktným gólom. Dráma sa však nekonala, lebo Andrej Stepanov v závere trafil prázdnu bránu a spečatil triumf Minska 5:3. Jhonas Enroth k nemu prispel 30 zákrokmi, Marek Čiliak inkasoval štyrikrát z 22 striel. Slovan prehral štvrtý zápas v sérii a na predposledný Čerepovec stráca v tabuľke Západnej konferencie už tri body. Odohral pritom o dva duely menej.



Po dvojd?ovej prestávke začne Slovan v piatok trojzápasovú domácu sériu, prvú v tomto roku. Postupne v rámci nej privíta Viťaz, Jekaterinburg (nedeľa) a Čeľabinsk (utorok).

Zostava Minska: Enroth (Karnauchov) – Blum, Wiercioch, Lisovec, Chenkel, Gotovec, Osipov – Těreščenko, A. Kosticyn, Stepanov – Pulkkinen, Booth, Howden – Kogaljov, S. Kosticyn, Kovyršin – Litvinov, Kitarov, Volkov – Gavrus

Zostava Slovana: Čiliak (Štěpánek) – Jánošík, Sersen, Grman, Klok, Bačik, Gelinas, Švarný – Sukel', Lunter, Červený – Rau, Taffe, Chipchura – Lamper, Hrnka, Buc – Jeglič, C. Bailey, Baranov – Sloboda






Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist